Oktatás a vírus alatt


Tavasszal a jelentkezéskor még élt bennem a remény, hogy őszre minden visszaáll a normál kerékvágásba (már ami az oktatást illeti). Szeptember elején már láttuk, hogy ez nem egészen így lesz.

Belgiumban egyetemenként változott, hogy hogyan indult az oktatás. Különböző színkategóriák léteznek és ez határozza meg, hogy hogyan mehet az oktatás.

A Thomas More szeptemberben még sárga kategóriában indult (és úgy is maradt négy héten át). Ez azt jelentette, hogy minden terem ajtaján szerepelt, hányan tartózkodhatnak bent. A legtöbb előadáson ezért kéthetente tudtunk személyesen részt venni. A másik héten otthonról tudtuk követni az órát. Az egyetem épületében viselni kellett a maszkot, de amikor leültünk, levehettük. Természetesen, egy padban egy ember ült, így a másfél méter távolságot tudtuk tartani.

Az egyetem egy hónap után átváltott narancssárga kódba, ami azt jelentette, hogy a diákoknak csak egy kis része vehetett részt személyesen az előadásokon. Előre fel kellett iratkozni, ezután mehettél csak be az iskolába. Ekkor már az előadások alatt is viselni kellett a maszkot. 

November elején volt az őszi szünet. Az előtte lévő héten bejelentették, hogy piros kódot kap az iskola. Nem járhattunk be az egyetemre, minden óránk online lett. Ez egészen a téli szünetig így is maradt. (Bár decembertől a gyakorlati órákra be is lehetett járni.)

Ebben az időszakban derült ki, hogy a vizsgák is online lesznek. Az egyetemen és otthon is meg lehet írni a vizsgákat. (Egy későbbi bejegyzésben írok arről, hogy mi a vizsgázás menete és milyen típusú kérdések vannak.) 

Az egyetemen egyébként nagyon segítőkészek voltak mindenben. Már az orientációs napokon megmutatták, hogyan kell használni az iskola rendszerét, illetve feljelentkeztettek minket az órákra. 

Az egyetem egyébként a Canvast használja. Itt láthatunk minden információt a kurzusokról. Ezen keresztül követhettük az előadásokat, a tanárok ide töltenek fel minden anyagot és a vizsgázás is ezen keresztül folyik.

Van egyébként egy egyetemi e-mail címe minden diáknak és ezt érdemes figyelni. Minden fontos e-mail ide jön. Itt is kap mindenki egy kódot (r-number), ami alapján beazonosítják. 

Egy következő bejegyzésben fogok mesélni a vizsgaidőszakról, ami ezen a héten kezdődött és január végéig tart. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések